Hankkeet

Kempele-Seura osallistuu moniin erilaisiin hankkeisiin, joilla tuetaan yhdistyksen toimintaa ja kehitetään kotiseututyötä.
Tältä sivulta löydät tietoa uusimmista hankkeistamme.

Entisaika eläväksi -opetusvideosarja lapsille

Kempele-Seuralla on käynnissä hanke, jossa laaditaan entisajan elämästä kertovia opetusvideoita lapsille. Videoita voidaan käyttää oppimismateriaalina ja keskustelun herättäjänä. Videoiden tuottamiseen on saatu avustusta Kempeleen kunnan yhdistysavustushaussa.

Sarjan ensimmäiset osat julkaistiin tammikuussa 2022 ja loput videot kevään ja kesän aikana. Videot on toteutettu talkoovoimin Kempeleen kotiseutumuseolla.

Videoita pääset katsomaan Kempele-Seuran Youtubesta.

Tiilipirilä

Rakennetun ympäristön dokumentointi

Kautta aikojen on ihmisten unelmia ja tunteita tuotu esiin rakentamisessa. Seura haluaa taltioida arkiympäristöä, joka ajan myötä häviää. Dokumentointi tehdään kuvaamalla purku-uhan alla olevia tai jo purkuluvan saaneita rakennuksia. Yksityisten rakennusten kuvaamiseen pyydetään omistajan lupa.

Jos sinulle on tiedossa rakennus, joka mahdollisesti puretaan lähiaikoina, ilmoita siitä osoitteeseen kempeleseura@gmail.com.

Muistitiedon keruu

Kempele-Seura kerää muistitietoa monipuolisesti. Muistitieto on ihmisten omakohtaisiin tai yhteisöllisiin kokemuksiin perustuvaa historiallista tietoa. Muistitieto sisältää asioita, tapahtumia ja tuntemuksia, joita harvemmin löytyy virallisista tekstiaineistoista. Siksi muistot ovat tärkeitä.  

Seuran varapuheenjohtaja Timo Still ja Seija Sarkkinen ovat yhteistyössä koostaneet Seijan muistelmat nykyisen nuorisoseurantalon rakentamisesta yksiin kansiin. Seija Sarkkinen muistelee -kirjasta on ostettavissa Seijalta ja Timolta.

Nainen kuvaa videota alypuhelimella

Opastusvideot

Kempele-Seuralla on käynnissä hanke, jossa museolle laaditaan virtuaalista opastusmateriaalia – erilaisia videosisältöjä, joita voidaan käyttää niin museokäynnin yhteydessä kuin kotisohvalta käsin. Virtuaaliopastuksen on tarkoitus lisätä museomme saavutettavuutta, ja nostaa valokeilaan sellaisia asioita, jotka kenties jäävät perinteisellä museokierroksella varjoon.

Museovideosarjan ensimmäiset osat julkaistiin syksyllä 2020, ja ne esittelevät museota monipuolisesti – niin toteutuksen kuin sisällönkin näkökulmasta. Osa videoista on kuvattu yhteistyössä ammattikuvaajan kanssa, mutta muuten videot on toteutettu talkoovoimin museolta tuttujen kasvojen, Jaanan ja Minnan voimin.

Opastusvideoita pääset katsomaan kotiseutumuseon sivulta ja Kempele-Seuran Youtubesta.