Ajankohtaista


Eero Holma (1943-2024)

Suruksemme ilmoitamme,
Kempele-Seuran pitkäaikainen jäsen, kotiseutuaktiivi ja johtokunnan jäsen Eero Holma menehtyi 8.3.2024 80-vuoden iässä ja on saatettu haudan lepoon.

Kempele-Seuran toiminnassa Eero oli mukana seuran alkumetreistä lähtien 90-luvulta. Eero oli aktiivinen seuramme jäsen, osallistui innokkaasti seuran tapahtumiin ja oli niitä myös ahkerasti järjestämässä sekä oli myös mukana seuran johtokunnassa. Vanhanajan viikkoa hän erityisen mielellään järjesti useana kesänä. Eeron kädenjälki on eritoten nähtävillä kotiseutumuseon rakennuksissa ja turpasmökissä, joita hän ahkerana seuran talkoolaisena oli korjaamassa ja rakentamassa. Hän toimi myös Kempele-Seuran edustajana kunnan nimistötoimikunnassa.

Eero oli useamman polven kempeläisiä ja ylpeä kotikylästään ja juuristaan. Eero oli aina valmis auttamaan ja hänellä oli suuri sydän, joka sykki myös isosti kotiseudulle ja kotiseututyölle. Hän oli aidosti kiinnostunut niin paikallisesta historiasta ja kohtaamistaan ihmisistä kuin Kempeleen kehittämisestä. Hänellä oli uskomattoman laaja tietämys rakkaasta Kempeleen kylästämme. Jäämme erityisesti kaipaamaan hänen mukaansa tempaavia tarinoitaan menneiltä vuosilta, joita kertoessaan hänellä oli usein pilkettä silmäkulmassa ja sai kuulijat hymyilemään.

Lämmin osanottomme Eeron läheisille.

Kunnioittaen ja kaivaten,
Kempele-Seuran ry johtokunta