Kotiseutumuseon talkoot

Kempele-Seura järjestää talkoita Kempeleen kotiseutumuseon pihapiirissä. Viime vuosina Kempeleen kotiseutumuseon pihapiirissä on mm. rakennettu portaita, korjattu paikkoja, tehty maitolaituri, pidetty siivoustalkoita ja oltu mukana eri tapahtumissa. 2022 elokuussa julkistettu luutamummopatsas on myös sijoitettu museolle.

Talkoista ilmoitetaan tapahtumakalenterissa sekä Facebookissa.

Tervetuloa mukaan!

Opastusvideot

Kempele-Seura on toteuttanut kotiseutumuseolle virtuaalista opastusmateriaalia – erilaisia videosisältöjä, joita voidaan käyttää niin museokäynnin yhteydessä kuin kotisohvalta käsin. Kaikki videot on nähtävissä Kempele-Seuran Youtube kanavalla.

”Kotiseutumuseo on aidosti paikallinen,
se tarjoaa meille yhteisöllisyyttä ja maaperää kasvattaa juuret Kempeleeseen”

Kempeleen kotiseutumuseo

Kempeleen kotiseutumuseo esittelee tyypillistä pohjoispohjalaista pihapiiriä. Erikoisuutena Suomen ainoat asevelitalo ja turpasmökki. Nykyinen hirsinen päärakennus on vuodelta 1886. Museo on avoinna kesäisin ja muina aikoina tilauksesta. Opastuksia järjestetään erilaisten ryhmien tarpeisiin. Museolla on myös mahdollista järjestää pienimuotoisia kokouksia ja tapahtumia.

Kirkkotie 18
90440 Kempele
Museon kotisivut
Facebook sivu

Vanhoja aittoja ja taloja
Museoalue 23.6.2020, kuvaaja Mikko Haataja

Videoita museolta

Osa 1 – Entisaika eläväksi
Tervetuloa tutustumaan vanhan ajan elämään lapsille suunnatun opetusvideosarjan mukana.
Ensimmäisessä videossa tutustutaan vanhanajan keittiöön.
Tervetuloa Kempeleen kotiseutumuseolle.
Kempeleessä on toiminut ammustehdas
Kempeleen kotiseutumuseon turpasmökki

Lisää videoita on katsottavissa Kempele-Seuran Youtube-kanavalta.