Avoinna 1.6. – 12.8.2023
Museo on suljettu kesälle 2023

Kotiseutumuseon talkoot

Kempele-Seura järjestää talkoita Kempeleen kotiseutumuseon pihapiirissä. Viime vuosina Kempeleen kotiseutumuseon pihapiirissä on mm. rakennettu myyntikojuja, maalattu aittoja, tehty maitolaituri, pidetty siivoustalkoita ja oltu mukana järjestämässä eri tapahtumia. 2022 elokuussa julkistettu luutamummopatsas on myös sijoitettu museolle.

Talkoista ilmoitetaan tapahtumakalenterissa sekä Facebookissa. Ota yhteyttä, jos haluat osallistua talkoisiin.

Opastusvideot

Kempele-Seura on toteuttanut kotiseutumuseolle virtuaalista opastusmateriaalia – erilaisia videosisältöjä, joita voidaan käyttää niin museokäynnin yhteydessä kuin kotisohvalta käsin. Kaikki videot on nähtävissä Kempele-Seuran Youtube kanavalla.

Vanha pieni mökki
Turpasmökki, kuvaaja Jaana Koski

”Kotiseutumuseo on aidosti paikallinen,
se tarjoaa meille yhteisöllisyyttä ja maaperää kasvattaa juuret Kempeleeseen”

Kempeleen kotiseutumuseo

Kempeleen kotiseutumuseo esittelee tyypillistä pohjoispohjalaista pihapiiriä. Erikoisuutena Suomen ainoat asevelitalo ja turpasmökki. Nykyinen hirsinen päärakennus on vuodelta 1886. Museo on avoinna kesäisin ja muina aikoina tilauksesta.

Museon kesät ovat vilkkaita tapahtumista, mm. Vanhanajan viikko kesäkuun alussa, teatteria, markkinoita ja kirpputoripäiviä, musiikkillisia museoklubeja ja muita esityksiä, hartauksia ja paljon muuta.

Opastuksia järjestetään erilaisten ryhmien tarpeisiin. Museolla on myös mahdollista järjestää pienimuotoisia kokouksia ja tapahtumia. Museota ylläpitää Kempeleen kunta.

Kirkkotie 18
90440 Kempele
Museon kotisivut
Facebook sivu

Matturi, kotiseutumuseon päärakennus
Kotiseutumuseon päärakennus Matturi

Videoita museolta

Tervetuloa Kempeleen kotiseutumuseolle.
Osa 1 – Entisaika eläväksi
Tervetuloa tutustumaan vanhan ajan elämään lapsille suunnatun opetusvideosarjan mukana.
Ensimmäisessä videossa tutustutaan vanhanajan keittiöön.
Kempeleessä on toiminut ammustehdas
Kempeleen kotiseutumuseon turpasmökki

Lisää videoita on katsottavissa Kempele-Seuran Youtube-kanavalta.