Kempele-Seuran tuotteet

Kempele-Seura on vuosien varrella toteuttanut sekä myynyt erilaisia Kempele-aiheisia tuotteita.
Tällä hetkellä myynnissä olevia tuotteita voitte tilata tilauslomakkeella.

Ostamalla Kempele-Seuran tuotteita tuet kotiseututyötä!

Luutamummo-muki

Muki on valkoinen ja sen tilavuus 3dl.
Hinta on 15€ / kpl.

Muki on myynnissä Kempeleen kirjastossa (vain käteismaksu ja mielellään tasaraha).

Luutamummomukin piirros on kempeleläisen kulttuurin monitoimimiehen, kuvataiteilija Eeli Aallon (s. 6.2.1931) käsialaa. Mukin kuvan suunnitellut Aalto on palkittu kulttuuripersoona ja on tehnyt pitkän ja moninaisen uran kuvataiteen, televisiotaiteen ja kulttuurin parissa.

Suomen sotien jälkeen aina 1960 luvun alkupuolelle Kempele sai runsaasti myönteistä julkisuutta varpuluudistaan. Vähävaraiset kempeleläiset perheet valmistivat luutia hankkien lisätoimeentuloa perheilleen. Luutamummomuki on huomionosoitus tuolle periksiantamattomuudesta, ahkeruudesta ja kädentaitoa viestivästä ajanjaksosta.

Zeniitti-palapeli

Zeniitin tarina alkaa 1980-luvulta, jolloin alueen kallioisesta maaperästä ryhdyttiin louhimaan mursketta seudun rakennustyömaille. Vuosien saatossa Linnakallion nimellä tunnetulle kaivosalueella muodostui noin 12 hehtaarin laajuinen avolouhoskaivanto, josta on pumpattu koko ajan pohjavettä pois. Louhinta lopetettiin vuonna 2017. Pohjarakentamisen jälkeen veden pumppaus lopetetaan, jolloin paikalle muodostuu kirkasvetinen kalliojärvi. Tuleva järvi on nimetty Aurinkojärveksi, jonka rannat täyttyvät palveluista. Zeniitistä on muodostumassa Oulun seudun suurin yhtenäinen matkailukeskus, jonka rakentaminen ulottuu vuosille 2020–2040.

Palapelin hinta on 14,95 € / kpl.

Palapelin voi tilata tilauslomakkeella.

Zeniitti-palapeli
Kempele-palapeli

Kempele aiheinen lasten palapeli, 308 palaa.

Palapelin hinta on 10 € / kpl.

Palapeli on myynnissä Kempeleen kirjastossa (vain käteismaksu).

Kempele-kahvipurkki

Kempele aiheisia kahvipurkkeja, jotka on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista ja ovat täysin kierrätyskelpoisia. Purkkien kuvituksen olemme toteuttaneet siten, että se luo positiivisen mielikuvan Kempeleestä sekä siellä asuvista kuntalaisista.

Purkin hinta on 10 € / kpl.

Kahvipurkki on myynnissä K-supermarketissa ja kirjastossa (kirjastossa voi maksaa vain käteisellä).

Metallinen kahvipurkki
Kempele-viiri

Suosittu Kempele-viiri elävöittää kauniisti pihapiiriä.

Viiri on mitoitettu 8 – 10 metrin salkoon ja sopii myös asuntoyhtiöiden, yritysten ja julkisten laitosten pihan kaunistukseksi.

Hinta on vain 70 euroa.

Viirejä myydään Kempeleen kirjastolla ja kesäaikaan museolla (maksu vain käteisellä). Viirejä voi myös tilata tilauslomakkeella.

Kempele-postikortti

Kempele-Seura ry:n julkaisemaa Kempele-postikorttia voi ostaa kesäaikaan Kempeleen museolta.

Hinta 1 € (maksu käteisellä).

Kortin valokuvat Heikki Laakko.

Maisemapostikortti
Maatilan elämää palapeli

Maatilan elämää -palapeli

30 palan palapeli, jonka aiheena on Nuojuan teatteripajan esitys ”Maatilan elämää”. Kuvattu kesällä 2021 Kempeleen kotiseutumuseon pihalla.

Palapelit on lahjoitettu Kempeleen kunnan päiväkodeille, perhepäivähoitajille ja yksityisille päiväkodeille sekä Kempeleen seurakunnalle ja diakoniatyölle.

Kempeleen Helmi -lautapeli

Hauska, jännittävä ja tietorikas koko perheen kotiseutupeli.

LOPPUUNMYYTY

Lautapeli
Kaksi posliinimukia

Kempele-muki

Uniikki kempeleläisten muki, jonka kuvituksena näkyvät Pirilän kartano, museoalue sekä Kempeleen rautatieasema.

Mukeja on kahdenlaisia.

LOPPUUNMYYTY