Kempele-Seuran julkaisut

Kempele-Seura on julkaissut erilaisia Kempele-aiheisia lehtiä, kirjasia ja kirjoja.
Tällä hetkellä myynnissä olevia julkaisuja voitte tilata oheisella tilauslomakkeella.

Ostamalla Kempele-Seuran tuotteita tuet kotiseututyötä!

Kempeleen leipomot

Timo Stillin kirjoittama kirjanen Kempeleessä vuosina 1952-1974 toimineista leipomoista. Pehmeäkantinen, 26 sivua.

Loppuunmyyty.

Kempeleläiset toisiaan vastaan -kirja

Kempeleläiset toisiaan vastaan

FT Anssi Lampelan kirjoittama tutkimus tapahtumista Kempeleessä vuosina 1917 ja 1918. Painettu kovakantisena, 96 sivua.

Hinta 20 €.

Voit tilata kirjan tilauslomakkeella tai lukea kirjan sähköisesti (pdf). Kirjaa myydään myös Kempeleen pääkirjastossa (Zeppeliinintie 1, 3 krs) ja kesäaikaan Kempeleen museolla (maksu vain käteisellä).

Anssi Lampela on löytänyt lisää tietoa vuosien 1917-18 tapahtumista ja tehnyt lisäyksen tutkimukseensa.

Kempele - meri luovutti helmen kirja

Kempele – meri luovutti helmen

”Tämän kirjan luettuasi tiedät, piileskelikö Ketolanperällä murhamies, sytyttikö äiti koko talon tuleen öljylampulla, millaista oli piilotella neuvostovankia ja kuinka maanviljely on muuttunut kolmen sukupolven aikana Kempeleessä.”

Kempele-Seuran juhlajulkaisu satavuotiaan Suomen ja 150-vuotiaan Kempeleen kunniaksi. Teos sisältää 186 Kempeleen historiasta ja nykypäivästä, kempeleläisten elämästä ja kokemuksista kertovaa monenkokoista ja monenmuotoista, kiehtovaa tarinaa, yli 300 sivua ja runsaasti valokuvia.

Hinta 25 €.

Tilaa tilauslomakkeella.

Kirja: Kempeleen Kalle

Kempeleen Kalle – sanan ja saunan mies

”Cajanus oli kempeleläisille tuttavallisesti pappi-Kalle. Nimitys lausuttiin aina tuttavalliseen sävyyn. Muuallakin hänet tunnettiin yllättävän laajalti, silloin useimmin sanaparina oli Kempeleen Kalle. ”

Timo Paakin kirjoittama ja Kempele-Seuran kustantama kirja rovasti, kirkkoherra, fil.lis. Kaarlo Ilmari Cajanuksen elämäntyöstä aikalaisten kertomana.

Teos pohjautuu Cajanuksen hyvin tuntemien henkilöiden haastatteluihin.

Hinta 15 €

Tilaa tilauslomakkeella.

Kempeleen Kurpponen -lehti

Kotiseutulehti Kempeleen Kurpponen

Kempele-Seura ry:n julkaisema kotiseutulehti Kempeleen Kurpponen on ilmestynyt vuosina 2002, 2004, 2007 ja 2013. Aikaisemmin lehti ilmestyi nimellä Kempeleen Joulu vuosina 1998, 1999 ja 2000.

Vuoden 2013 numerossa oli teemana musiikki ja siinä on haastateltu muun muassa laulaja Saara Aaltoa.

Vanhojen kotiseutulehtien sisällysluetteloita voit selata Sisällysluettelo-sivulta.