Ajankohtaista


Esittelyssä johtokunta vuodelle 2023

Uusi johtokunta aloitti toimintansa tammikuun alusta. Ensimmäisessä 2023 vuoden johtokunnan kokouksessa muun muassa valittiin kaudelle varapuheenjohtajaksi Risto Lötjönen-Pihlaja sekä hyväksyimme viime vuoden toimintakertomuksen.

Uusi johtokunta 2023

Johtokunta koostuu vuodelle 2023 seuraavasti:

Elisa Tervonen, puheenjohtaja
Risto Lötjönen-Pihlaja, varapuheenjohtaja.
Mirva Karjalainen, sihteeri
Marita Loppi
Jaana Koski
Anssi Lampela
Kalevi Kerttula
Pasi Jarva
Eero Holma

Kempele-seuran johtokunta 2023: Anssi Lampela, Eero Holma, Mirva Karjalainen, Marita Loppi, Jaana Koski, Kalevi Kerttula, Pasi Jarva, Elisa Tervonen, Risto Lötjönen-Pihlaja.

Isot ja lämpimät kiitokset Kempele-seuran pitkäaikaiselle aktiiville
Timo Stillille.
Hän on toiminut useiden vuosien ajan toimeliaana johtokunnan jäsenenä, kehittänyt niin seuran toimintaa kuin kotiseutuamme ja tehnyt seuraa tunnetuksi kempeleläisille ja ulkopuolellekin. Kiitoksia ansiokkaasta työstä kotiseutumme eteen!

Vuosi 2022 oli tohinaa täynnä

Vuosi 2022 oli seurassamme aktiivinen tapahtumavuosi. Vuoden päätapahtuma oli Luutamummopatsaan paljastustilaisuus, jonka yhteydessä juhlittiin seuran 25-vuotis synttäreitä. Tapahtuma keräsi yhteen jopa 130 osallistujaa. Retket Yli-Iihin ja Rovaniemelle keräsivät myös mukavasti osallistujia. Järjestimme seitsemän porinapiiriä, jotka olivat kovin toivottuja. Vanhan ajan viikolla nähtiin Kempeleessä 1880 -näytelmän ensiesitys.

Menneenä vuonna seuran toimintaa on pyritty tuomaan enemmän esille ja sitä kautta on saatu vahvistettua jäsenkantaa. Omien tapahtumien järjestämistä on pyritty lisäämään. Seuran verkkosivuja on päivitetty ja Facebook-julkaisuja on tehty aktiivisesti. Suosituimpia verkkosivuja olivat Tapahtumat ja Tunnettuja kempeleläisiä -sivusto. Facebook-sivulla on 343 seuraajaa ja Instagramissa 54 seuraajaa. Tykätyimmät päivitykset Facebookissa olivat Luutamummojuhla ja heijastinten lahjoittaminen toimintakeskukselle.

Vuonna 2022 julkaistiin uusi kotiseututuote, luutamummomuki. Luutamummomukin piirros on kempeleläisen kulttuurin monitoimimiehen, kuvataiteilija Eeli Aallon (s. 6.2.1931) käsialaa. Mukin kuvan suunnitellut Aalto on palkittu kulttuuripersoona ja on tehnyt pitkän ja moninaisen uran kuvataiteen, televisiotaiteen ja kulttuurin parissa. Suomen sotien jälkeen aina 1960 luvun alkupuolelle Kempele sai runsaasti myönteistä julkisuutta varpuluudistaan. Vähävaraiset kempeleläiset perheet valmistivat luutia hankkien lisätoimeentuloa perheilleen. Luutamummomuki on huomionosoitus tuolle periksiantamattomuudesta, ahkeruudesta ja kädentaitoa viestivästä ajanjaksosta.

Kokonainen toimintakertomus luettavissa Yhdistys-sivulla.

Kiitoksia kaikille toiminnassa mukana olleille!