Ajankohtaista


Jouluseimi yhteistyöllä Kempeleeseen

Tänä jouluna ja tulevina jouluina saamme ihastella Kempeleessä Pyhän Kolminaisuuden kirkon edustalla jouluseimeä. Jouluseimiperinne on lähtöisin katolilaisen uskonnon piiristä. Suomen Luterilaiseen kirkkoon seimiperinne on levinnyt viime vuosikymmenten aikana. Oulun alueella Oulun Tuomiokapitulin edessä on perinteisesti ollut Jouluseimi, jota on käyty ihastelemassa kauempaakin.

Jouluseimi Pyhän Kolminaisuuden kirkon edessä

LC Kempele Auroran jäsenen Tiina Rajalan perheellä on ollut vuosia perinteenä käydä katsomassa Oulun Tuomiokapitulin Jouluseimeä. Tiina Rajalan aloitteesta LC Kempele Auroran päätti ryhtyä toimimaan Jouluseimen saamiseksi Kempeleeseen. Jouluseimiprojekti tuleekin päätökseen 1. adventtina 28.11.2021, jolloin Kempeleen oma Jouluseimi siunataan käyttöön 1. adventin messun jälkeen Pyhän Kolminaisuuden kirkon edustalla.

Projektiin ovat liittyneet matkan varrella mukaan Kempeleen seurakunta ja kunta, Oulun Seudun Sähkö, LC Kempele Sampola, Kempele Seura ja Kempeleen Martat. Kansanedustaja Juha Sipilä on ollut mukana projektissa, ja hän on valmistanut itse seimen Jouluseimi -asetelmaan. Oulun Seudun sähkö osallistui hankkeeseen juhlistaessaan 100 vuotisjuhlaansa teemalla 100 arjen hyvää tekoa.

Jouluseimi sijoitetaan laavuun, joka on rakennettu seurakunnan lahjoittamasta puutavarasta Kempeleen kunnan työverstaalla. Projekti on ollut yhteisöllinen hanke ja sen tavoite on tuottaa iloa kaikille.

Jouluseimen hahmot valmistettiin tilaustyönä Mikon Puuveistoksen toimesta Forssassa ja ne kuljetettiin Kempeleeseen marraskuun viimeisellä viikolla. Jouluseimiasetelmaan tulee Maria ja Joosef sekä Jeesus-lapsi, lammas, aasi sekä tietysti tähti. Materiaalina on suomalainen puu, joten se edustaa kestävää kehitystä ja suomalaista käsityötä. Pääsy seimelle on esteetön. Kaikki projektiin osallistuneet toivovat, että mahdollisimman moni ottaa perinteekseen vierailla Kempeleen omalla jouluseimellä tänä ja tulevina vuosina, joko yksin, perhekunnittain tai ryhmittäin.