Ajankohtaista


Kempele-Seuran juhlajulkaisu

Kempele-Seura kunnioittaa itsenäisen Suomen ja Kempeleen kunnan juhlavuotta julkaisemalla 4.6.2017 kotiseutulukemiston Kempele – meri luovutti helmen. Juhlajulkaisu sisältää yli 150 Kempeleen historiasta ja nykypäivästä, kempeleläisten elämästä ja kokemuksista kertovaa monenkokoista ja monenmuotoista, kiehtovaa tarinaa.

Yli 300-sivuinen teos on itsessään osoitus Kempeleessä ja sen monissa kyläyhteisöissä yhä voimissaan olevasta talkoohengestä. Se on täynnä kempeleläisten muistoja, mietteitä, tekoja ja tunteita. Osa kertojista ja kirjoittajista on asunut paikakunnalla koko elämänsä, osa vain lyhyen aikaa. Vanhin kertojista on 99-vuotias, nuorimmat ovat alakoululaisia. Kirjoittajien kirjo ja näkökulmien moninaisuus ovat teoksen rikkaus.

Teoksen luettuasi tiedät, piileskelikö Ketolanperällä murhamies, sytyttikö äiti koko talon tuleen öljylampulla, millaista on piilotella neuvostovankia ja missä oli Kempeleen kuulu luutatehdas.

Hinta on 25 euroa. Kirjaa myydään myös Kempeleen kunnantalon neuvonnassa, Kempeleen pääkirjastossa ja kesäaikaan Kempeleen museolla.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Kempele-Seuran juhlajulkaisutoimikunta