Ajankohtaista


Kempele-tietoteos luettavissa netissä

Monipuolinen Kempele-tietoteos Lakeuden äärellä, kaupungin naapurina : Kempeleen kulttuuriympäristöohjelma (toim. Timo Paakki) on nyt luettavissa myös Kempeleen kunnan nettisivuilla!

115-sivuisessa teoksessa on muun muassa ilmavalokuvia Kempeleestä eri vuosikymmenillä ja mielenkiintoisia erikoiskarttoja. Missä sijaitsivat Kempeleen kaupat ja kahvilat ennen vanhaan? Missä ovat nykyisin Kempeleen vanhimmat maatilat? Missä ovat Kempeleen arkeologiset muinaismuistopaikat? Missä merenranta on sijainnut eri aikoina, kun maan kohoaminen on muuttanut rantaviivan sijaintia? Mukana tuhti annos historiaa, muisteluksia sekä suunnitelmia, kuinka Kempelettä tulisi kehittää. Teos on tavallaan ”päivitetty jatko-osa” Mauno Hiltusen Kempeleen historia -teokselle (1982).

Paperiversiona kirjaa on myytävänä Kempeleen pääkirjastossa (Zeppelin, 3. krs) sekä kunnantalolla, hinta 15 e. Sopii vaikkapa joululahjaksi niin vanhoille kuin uusille kempeleläisille.

Tiilinen liikerakennus, jonka seinässä on apteekki- ja R-kioski -kyltit
KUVA on Ollilantie 6:n kohdalta seitsemän vuotta sitten (2006). Apteekki ja R-kioski ovat siirtyneet tästä muutaman sadan metrin päähän. Kempele muuttuu vauhdilla!