Ajankohtaista


Kempele tutuksi -kesäkierrokset

Kempele-seura järjestää kesällä Kempele tutuksi -opastettuja kierroksia ympäri Kempelettä.

Tervetuloa tutustumaan Kempeleeseen Kempele tutuksi -opastuksien mukana. Oletpa sitten vasta muuttanut, pitempään Kempeleessä asunut tai kesävieras, tule mukaan kuuntelemaan mukaansatempaavia tarinoita menneiltä ajoilta ja tutustumaan paremmin Kempeleen erikoisuuksiin ja tavallisuuksiin mukavien oppaiden johdolla.

Opastuskierrokset alkavat 3.6.2024 ja ovat maanantai-iltaisin klo 18.00 heinäkuun 22. päivään asti. Jokaisella kerralla tutustumme eri paikkoihin. Opastuskierroksen kesto on noin tunnin. Opastuksiin ei tarvitse ilmoittautua ja ne ovat maksuttomia. Poikkeuksena on 22.7. kiertoajelu, jonka osallistumismaksu on 5 €. Kiertoajelun kesto kaksi tuntia.

Kempele tutuksi -kesäkierrokset

3.6. Ma klo 18.00, Kempeleen kirkot:
Tervetuloa kirkonmäelle tutustumaan yli 330 vuotiaaseen Kempeleen Vanhaan kirkkoon ja 1990-luvulla rakennettuun Pyhän kolminaisuuden kirkkoon. Kokoontumispaikka Vanhan kirkon luona, Vihiluodonkuja 1.

10.6. ma klo 18.00, Aseman alue ja pappila:
Oletko kuullut, miten asemapäällikkö Lauriinuksen pojat onnistuivat säikäyttämään Suomen kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin Kempeleen asemalla? Kävelykierros päättyy pappilan pihapiiriin. Vanhaa pappilaa ei enää ole, mutta se elää yhä tarinoissa ja muistoissa.
Lähtöpaikka Kempeleen rautatieaseman pysäköintialue, Asemantie 8.

17.6. ma klo 18.00, Sarkkiranta:
Sarkkirannassa riittää vilskettä liikunnan ja urheilun parissa. Mutta mistä alue on saanut nimensä? Tervetuloa kesäiselle iltakävelylle Sarkkirantaan, Kempeleenharjulle. Kokoontuminen kirkonmäen pysäköintipaikalla, Vihiluodonkuja 1.

24.6. ma klo 18.00, Keskusta:
Kempeleen keskusta on kokenut monet muutokset. Tunnetko tiilitehtaan ja luutamummojen tarinat? Kävellään ja tarinoidaan kylällä ja Kirkkotiellä. Kokoontuminen Kempeleen kotiseutumuseon edessä, Kirkkotie 18.

1.7. ma klo 18.00, Kokkokankaan hautausmaa:
Miten Kokkokylän takalaidalle kehittyi vilkas asuinalue ja seurakuntakeskus? Tutustutaan Kokkokankaan seurakuntakeskuksen alueeseen ja 2015 vihittyyn hautausmaahan.
Lähtöpaikka: Seurakuntatalon parkkipaikka, Kissaojantie 12.

8.7. ma klo 18.00, Koulussa Kempeleessä, ennen ja nyt
Kempeleessä koulua on käyty vuodesta 1882. Miten koulutyö alkoi ja mihin on tultu?
Kokoontuminen Kempeleen uusimman koulun, Kirkonkylän yhtenäiskoulun edessä, Koulutie 6

15.7. ma klo 18.00, Arjen sankarittaret – Vanhan hautausmaan kävelykierros:
Tutustutaan Kempeleen vanhaan hautausmaahan, kirkkotarhaan ja muistomerkkeihin sekä Kempeleessä vaikuttaneisiin naisiin niin aatelisrouvista talonemäntiin kuin kulttuuripersoonista lottiin. Lähtöpaikka Vanhan kirkon edestä.

22.7. ma klo 18.00, Kempele-kiertoajelu (kesto 2h):
Istu rennosti penkkiin ja anna oppaiden johdattaa sinut Luonungin niityiltä tulevaisuuden Aurinkojärven rannoille, läpi kehittyvän Zeniitin Vihiluodon maisemiin ja pitkin kylän raittia Zeppeliinin kulmille. Mitä tarinoita matkalle mahtuukaan?
Lähtöpaikka Zeppelinin takana, moottoritien puoleinen parkkipaikka. Kierroksen hinta 5€/henkilö. Maksu käteisellä tai kortilla linja-autossa. Mukaan mahtuu 50henkeä ja otamme osallistujat mukaan saapumisjärjestyksessä, joten tulethan ajoissa paikalle.

Kempele-Seura ry