Ajankohtaista


Kempeleen kotiseutuarkisto on netissä

Kempele-Seura on luetteloinut Kempeleen kotiseutuarkiston aineiston kotiseutuarkistojen ArVi-tietokantaan. Kuka tahansa kiinnostunut voi nyt tarkastella internetissä osoitteessa www.kotiseutuarkistot.fi, mitä aineistoja ja tietoja Kempeleen kotiseutuarkisto sisältää. Aiemmin oli olemassa vain paperiset luettelot, joita ei ole pidetty yleisön saatavilla.

ArVi-tietokantaan syötetyt luettelo- ja kuvailutiedot eivät valitettavasti ole vielä riittävän tarkkoja kotiseutuarkistossa säilytettävien valokuvien yksilöimiseksi. Valokuvakokoelmien luetteloiminen tietokantaan vaatisi suuren työn, sillä valokuvia niistä löytyy yli 17 000 kappaletta.

Tietokannassa aineistot ovat selattavissa kunnittain ja arkistonmuodostajittain/kokoelmittain. Kunkin kunnan kotiseutuarkiston aineistot on ryhmitelty arkistonmuodostajaluokituksen mukaisesti.

Kempeleen kotiseutuarkisto on Kempeleen kunnan vuonna 1985 käynnistämä palvelu, joka ottaa vastaan paikallisten yksityishenkilöiden ja järjestöjen asiakirja- ja valokuvalahjoituksia. Se on myös kerännyt kempeleläisten muistoja, perinnetietoa ja kotiseutukuvauksia. Kotiseutuarkistosta vastaa Kempeleen kunnan kulttuuritoimi.