Ajankohtaista


Elokuun porinapiirit

Järjestämme taas elokuussa suosittuja porinapiirejä kotiseutumuseolla. Porinapiireissä muistellaan vanhoja aikoja, jutellaan mukavia ja tarinoidaan.

Tule rohkeasti mukaan porisemaan, kertomaan tarinoita tai vain kuuntelemaan kiinnostavia juttuja kotiseudusta kotiseutumuseon tunnelmalliseen tupaan!

3.8. klo 17-19: Pappi-Kalle

Kaarlo Ilmari Cajanus (1899-1972) toimi Kempeleen kirkkoherrana vuosina 1927-1966. Kirkkoherraa kutsuttiin Kempeleessä tuttavallisesti pappi-Kalleksi ja muun paikkakuntalaiset tunsivat hänet Kempeleen Kallena. Kirkkoherra hoiti tehtäväänsä persoonallisella tavalla, viljeli omia filosofisia aforismeja seurankuntalaisille ja erityisen mieluisa vapaa-ajan harrastus hänelle oli saunominen. Pappi Kallen omien muistiinpanojensa mukaan hän oli käynyt löylyttelemässä noin 150:ssä kempeleläisessä saunassa.

Vetäjänä Timo Paakki, Kempeleen Kalle – sanan ja saunan mies kirjan kirjoittaja, ja mukana porisemassa myös Kempeleen entinen kirkkoherra Veikko Kärnä.

10.8. klo 17-19: Juurussuo

Juurussuo on Kempeleen yksi haja-asustusalueista. Juurussuo kuului 1964 loppuun asti suurimmalta osin silloiseen Oulujoen kuntaan ja vuonna 1965 suurin osa siitä liitettiin Kempeleeseen. Juurussuo kasvoi kyläksi 1950-luvulla asutustiloja saaneilla evakkojen ja rintamamiesten perheillä.

Vetäjänä Elisa Tervonen ja mukana porisemassa Juurussuon pitkäaikainen asukas Osmo Paldanius.

17.8. klo 17-19: Vanhat rakennukset

Katsotaan kuvia vanhoista kempeleläisistä rakennuksista ja poristaan rakennusten ja asukkaiden tarinoista. Yritetään myös löytää uutta tietoa Kempele-Seuran rakennuskuville, joista meillä ei ole tarkempia tietoa.

Vetäjänä Elisa Tervonen.