Ajankohtaista


Kotiseutu tutuksi -kesäkierrokset

Kempele-seura järjestää kesällä Kotiseutu tutuksi -opastettuja kierroksia ympäri Kempelettä.

Tervetuloa tutustumaan Kempeleeseen Kotiseutu tutuksi -opastuksien mukana. Oletpa sitten vasta muuttanut, pitempään Kempeleessä asunut tai kesävieras, tule mukaan kuuntelemaan mukaansatempaavia tarinoita menneiltä ajoilta ja tutustumaan paremmin Kempeleen erikoisuuksiin ja tavallisuuksiin mukavien oppaiden johdolla.

Opastuskierrokset alkavat 1.6.2023 ja ovat torstai-iltaisin klo 18.00 heinäkuun loppuun asti. Poikkeuksena on juhannusviikko, jolloin opastus on keskiviikkona. Opastuskierroksen kesto on noin tunnin. Jokaisella kerralla tutustumme eri paikkoihin. Opastuksiin ei tarvitse ilmoittautua ja ne ovat maksuttomia.

Zeppeliini
Maisema Vihiluodon lintutornista

Kotiseutu tutuksi -kesäkierrokset

1.6. TO klo 18.00, Kirkonmäki:
Tervetuloa Kempeleen kirkonmäelle. Kuulemme Vanhan kirkon rakentamisesta ja restauroinnista ja tutustumme arvokkaisiin kirkkomaalauksiin. Tutustumme myös Pyhän Kolminaisuuden kirkon holvimaiseen kirkkosaliin ja värikkääseen lasitaiteeseen. Kokoontumispaikka Vanhan kirkon luona, Vihiluodonkuja 1.

8.6. TO klo 18.00, Sarkkiranta:
Sarkkirannassa riittää vilskettä liikunnan ja urheilun parissa. Mutta mistä alue on saanut nimensä? Tervetuloa kesäiselle iltakävelylle Sarkkirantaan, Kempeleenharjulle. Kokoontuminen Kempelehallin pysäköintipaikalla, Koulutie 3.

15.6. TO klo 18.00, Keskusta:
Kempeleen keskusta on kokenut monet muutokset. Tunnetko tiilitehtaan ja luutamummojen tarinat? Kävellään ja tarinoidaan kylällä ja Kirkkotiellä. Kokoontuminen Kempeleen kotiseutumuseon luona, Kirkkotie 18.

21.6. KE klo 18.00, Köykkyri:
Mitä yhteistä on moottoritiellä ja Köykkyrin laskettelumäellä? Tutustutaan Köykkyrin ulkoilualueen vaiheisiin. Ei liikuntarajoitteisille. Kokoontuminen Pyrinnön urheilutalon edessä, Pyrinnöntie 5.

29.6. TO klo 18.00, Zeppelin
Pikkukaupunki Zeppelin nousi Pohjantien varteen 1990-luvun alussa ja perässä tulivat Zimmari ja Zatelliitti. Zeppelinissä on nähty niin kappeli kuin merirosvolaivakin sekä tietysti Kauniit ja rohkeat! Kierroksella viihdytään ja tarinoidaan pikkukaupungin käytävillä. Kokoontuminen Matteustorilla (kirjaston päädyssä), hissin luona.

6.7. TO klo 18.00, Pirilän puutarha:
Tervetuloa viettämään Eino Leinon päivää, runon ja suven päivää tutustumalla Pirilän puutarhaan. Lähtöpaikka Pirilän piha-alue vanha pohjanmaan rantatien varrella eli nykyinen Piriläntien 173. 

13.7. TO klo 18.00, Vihiluoto:
Tule tutustumaan Vihiluotoon, Kempeleen ainoaan merenranta-alueeseen uimarantoineen ja lintutorneineen. Vihiluodon alue on ollut tärkeä paikka kempeleläisille jo vuosisatoja ja tänä päivänä alueen aktiivisuudesta pitää huolen touhukas kyläyhdistys. Lähtöpaikka Airport-hotellin parkkipaikalta, Vihiluoto 10.

20.7. TO klo 18.00, Aseman alue ja vanha meijeri:
Miten asemapäällikkö Lauriinuksen pojat onnistuivat säikäyttämään Suomen kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin Kempeleen asemalla? Tule tutustumaan Kempeleen asemanseutuun ja vanhaan meijeriin. Lähtöpaikka Kempeleen rautatieaseman pysäköintialue, Asemantie 8.

27.7. TO klo 18.00, Vanhan hautausmaan kävelykierros:
Tutustutaan Kempeleen vanhaan hautausmaahan, muistomerkkeihin ja Kempeleessä vaikuttaneisiin persooniin niin aatelisista talonpoikiin kuin jääkäreistä nappikauppiaisiin. Lähtöpaikka Vanhan kirkon edestä.

Kempele-Seura ry