Ajankohtaista


Lukiolaisten kirjoituskilpailu on päättynyt

Koronaviruksen aiheuttama poikkeusaika on ainutlaatuinen vaihe Suomen historiassa. Kempele-Seura kerää
korona-ajan kokemuksia, havaintoja, tunnelmia ja muistoja.

Järjestimme Kempeleen lukion opiskelijoille kirjoituskilpailun, jonka aiheena oli Korona-aika Kempeleessä. Kilpailuaika oli syyskuun alusta lokakuun loppuun saakka.

Seuran johtokunta valitsi voittajakirjoitelman kokouksessaan 1.11.2021. Kilpailun voittajaan on oltu yhteydessä sähköpostitse ja hän on saanut 200 €:n palkinnon. 

Voittajakirjoitelma ”Hartiat lysyssä” kertoo kahdeksannen luokan keväästä, ajasta jolloin korona alkoi ja koulut siirtyivät etäopetukseen. Kirjoittajan sanoin ”jakso korona-ajasta, josta ei haluaisi puhua. Se jakso, jota ei haluaisi edes ajatella”.

Katkelmia voittajakirjoitelmasta:

”Aluksi ajatukseni etäkoulusta olivat aika neutraalit. En harmillisesti saanut nähdä kavereitani, mutta koska olin melko väsynyt kouluun ja jatkuviin kokeisiin, ajattelin, että etäkoulu olisi tervetullut huoahdustauko kotiläksyihin ja kokeisiin pänttäämiseen. Voi kun olisin tiennyt, kuinka väärässä olinkaan.”

”Kun aikaa kului ja etäkouluviikkoja kerääntyi, ”välitunnit” oppituntien väleiltä katosivat, läksyjen teko jatkui yhä pidemmälle iltaan ja treenien tekeminen alkoi tuntua sekä fyysisesti että henkisesti raskaalta. Tehtäviä tuntui tulevan sarjatuliaseen papatuksen tahtia ja tunnollisena oppilaana pistin jokaisessa aineessa ja jokaisessa tehtävässä parastani. Aina minulla ei ollut aikaa edes ruokatauolle.”

”Muistan, kuinka ihanaa oli taas päästä takaisin koulunpenkille. Näin jälleen ihmisiä, puhuin heidän kanssaan, tapasin kavereitani. Pääsin viettämään aikaa muuallakin kuin keittiönpöydän äärellä läksykirjojen kanssa tai lähipuistossa treenien merkeissä. Sain muuta ajateltavaa, ja terveellinen
elämänrytmini alkoi hiljalleen palautua osaksi minun normaaliani.”

Suuret kiitokset kirjoittajalle hyvin totuudenmukaisesta kuvauksesta korona-ajan opiskelusta!