Kempele-Seuran blogi


Kulttuuripyöräily Väärälänperälle

Kempeleen kunta ja Kempele Seura järjestivät polkupyöräretken Väärälänperälle 8.9.2020. Retkelle osallistui 20 henkilöä.

Kokoontuminen tapahtui Kempeleen rautatieaseman parkkipaikalle klo 17:00. Kokoontumisen aikana satoi hieman vettä, mutta sateen pian loputtua saimme nauttia happirikkaasta syyssäästä. Reitin alkumatka kulki rautatien vartta Oulun suuntaan noin 1,5 km. Siitä suuntasimme uuttaa yhdystietä Zatelliitin alueella olevan kosteikkoalueen kautta kohti ensimmäistä etappia, Väärälänmäkeä.

Porukan kärkipolkijana toimi Väärälänojan tilan isäntä Esko Kauppi. Väärälänmäellä meitä oli vastassa alueella pitkään asunut Eeva Sandman, joka loi antoisan katsauksen Väärälänperän historiaan ja sen asukkaisiin.

Ihmisiä seisoo aitan edessä
Vääräläojantilalla retkeläiset tutustuivat komeaan aittaan
Ihmisiä seisoo uimarannalla syysvaatteissa
Kalliomontun uimarannalla virkistystauolla

Kalliomontulta matka jatkui Linnakankaan ikivahalle hautakiviröykkiölle, jossa Eeva kertoi sen historiasta. Tämän jälkeen retki oli kotia lähtöä vaille valmis. Siinäpä se parituntinen kului kuin siivillä. Paluumatkan teimme Kokkokankaan kautta.

Tapahtumaan osallistuneet olivat tyytyväisiä retken antiin, ja oli selvästi aistittavissa, että tämän tyyppisille tapahtumille on olemassa tilaus jatkossakin.

Kiviröykkiö
Linnakankaan hautakiviröykkiöllä

Kiitos Kempeleen kunnalle ja kaikille retkelle osallistuneille!