Tapahtumat


Kempele-Seura mukana Vanhan ajan viikolla

Kempeleen kotiseutumuseolla järjestetään 13.-17.6. mielenkiintoinen tapahtuma, jossa esitellään historiaa, vanhoja käsityötaitoja, pula-aikaa ja entisajan elämää. Mukana on muun muassa perinne-seppä, viitelöintiä, tynnyreiden korjausta, tuohitöitä, kehräystä ja karttausta. Paikalla on myös renkiä, piikaa, kulkukauppista, kansakoulun opettajaa, pappia, isäntää ja emäntää. Unohtamatta pihan eläimiä: hevosta, lampaita ja kanoja.

Kempele-Seura järjestää tiistaina 13.6. museolla turpasmökin ympäristössä monenlaista toimintaa. Aamulla ihastellaan uutta turpasmökkiä ja sen asumismukavuutta. Lapset opettelevat lukemaan seinätapeteista puukstaaveja. Kaikki kynnelle kykenevät lähtevät niitylle heinän tekoon ja tekevät haraviin piikkejä. Salakauppias käy välillä tarinoimassa maailmanmenosta. Kulkukauppiaan polkupyörää ihmetellään: kaikenlaista hullutusta sitä tänne Kempeleeseenkin saapuu! Luudantekijä ja mökin isäntä tekevät kotiaskareita ja saunan pärekattokin täytyy viimeistellä. Turpasmökin nuori isäntä rohkaisee mielensä ja lähtee puhemiehen kera kosintamatkalle Matturiin. Häätkin ovat luvassa lauantaina!  

Tervetuloa sankoin joukoin viettämään aikaa ja osallistumaan museon vanhan ajan elämään! Ja lauantain häihin on kaikilla vapaa pääsy! Luvassa silloin turpasmökin isännän hääpuhe, Kempele-keittoa, kakkukahvit ja tanssit Janatuisten tahtiin. Lisätietoa löytyy Kempeleen kotiseutumuseon sivuilta.

Vanhan mökin seinät on tapetoitu sanomalehdillä
Turpasmökin sisustus
Kaksi miestä korjaa pienen mökin kattoa
Talkoolaiset katon kunnostuksessa.